23 maj - 2 juni 2006

23 maj 2006
Donation av ägg

I helgen när jag var hemma hos min familj så pratade vi väldigt öppet om min IVF eftersom vi valt att berätta för prinsessan, då slipper vi smussla.
Då kom vi även in på ämnet äggdonation.

Jag frågade mina systrar vad de hade gjort OM det varit så att jag hade haft så dåliga ägg att jag inte kunde få barn pga det. (nu är ju inte det fallet som tur är). Men hade de kunnat ge ett ägg till mig?

Min lillasyster sa nej direkt eftersom hon inte har några egna barn, hon menade på att hon gärna ville ha egna barn först innan hon gav bort sina ägg. Och det kan jag förstå!

Min storasyster berättade dock att hon hade faktiskt tänkt på det redan, för innan vi visste om jag hade bra ägg så hade hon funderat på om hon skulle kunna ge mig ett ägg om jag hade behövt ett.
Men tanken är så enormt stor och svår att föreställa sig!
Kan man ge bort ett ägg till sin egen syster?
Blir det min storasyster och min blivande man som har ett barn ihop då, men det bor och uppfostras av mig? Eller blir det mitt barn eftersom det ligger i min mage och får mitt blod osv?

Hur hade ni själva gjort?
Har ni någonsin tänkt tanken?

Nu är jag enormt glad att jag inte behöver fråga min familj om en så stor sak, men det var en väldigt intressant fråga att prata om.

Frågan blir väl inte direkt lättare när det är en familjemedlem man pratar om heller. Kanske skulle man tänka annorlunda om man skänkte ett ägg till någon som man inte känner?
Men vad gör man åt situationen att man inte får skänka dem anonymt?
Då kommer man ändå vara biologisk mamma till ett barn som kanske vill träffa mig när det vuxit upp och hur kommer det då kännas?

Finns hur många tankar som helst i det här ämnet, men tänk så värdefullt det måste vara att få ett ägg från en annan kvinna om man inte själv har några som är tillräckligt bra. Och då få uppleva känslan att vara gravid, ha bebisen inne i magen, föda det, amma det...alla de sakerna som man missar om man adopterar ett barn.
Jag är enormt imponerad av alla kvinnor som väljer att skänka bort ett ägg till en barnlös kvinna - enormt!


24 maj 2006
Var är den där nedrans mensen??

Är nu på dag 41 och mensen lyser med sin frånvaro.
Är inte gravid för det testade jag i torsdags, så det är bara för mig att luta mig bakåt och vänta ut den. Hoppas att den tänker komma inom 2 veckor iallafall så jag är på tipp topp i kroppen lagom till bröllopet - vore inte helt fel!
Försöker ha lite is i magen, men det är bara 24 dagar kvar till bröllopet nu och jag vill ju absolut inte att mensen ska komma då. Speciellt inte när den är försenad - det skulle isåfall betyda en cykel på över 60 dagar. Hualiga!
Kan riktigt tänka mig hur uppsvullen min mage kommer vara då. Vore ingen höjdare!
Så nu får ni för första gången faktiskt gärna hålla tummarna för att mensen kommer inom en vecka eller så.

Det var ett stort ämne jag tog upp igår om äggdonation som fick en hel del av er att fundera lite extra hur ni skulle ha gjort vid en sådan situation. Väldigt intressant att läsa era svar.
En del av er skulle donera ett ägg utan att tveka, medans en del andra var betydligt mer osäkra och en del ville inte alls!
Jag vet inte heller om jag skulle klara av att ge ett ägg till någon av mina systrar, det känns så väldigt nära och personligt att följa det barnet hela tiden och veta att det egentligen är mitt men det bor hos min syster.
Däremot skulle jag nog kunna tänka mig att donera ett ägg anonymt till en annan kvinna som är i min situation och som så väldigt mycket längtar efter ett mirakel men inte har egna bra ägg. Dock förstörs ju den tanken av att man inte får vara anonym donator i sverige idag!
Tycker faktiskt det är lite synd, tror många fler kvinnor skulle kunna tänka sig att donera ett ägg om de inte behövde lämna ut sin identitet.
Men samtidigt så är det ju en synvinkel från barnets sida, även om det fått ligga i mammans mage och är gjord av pappans spermier så kanske man ändå vill veta vem man egentligen fått sin DNA uppsättning ifrån. Så jag kan förstå att det är viktigt att man inte är anonym i det sammanhanget.
Svår fråga är det iallafall och tåls defenitivt att tänkas mer på!

Igår hämtade min sambo min vigselring ifrån guldsmedsaffären.
Åååå så vacker den är.
Var tvungen att tjuvprova den en pyttestund för att se om den passar som den skulle. Jisses vad jag skakade när jag satte på mig den på fingret - om jag blir SÅ nervös av att sätta på ringen på test här hemma, hur ska det inte då bli i kyrkan!!?? *ler*


25 maj 2006
Nu ska ni få hjälpa mig igen!!

Tänk vad skönt med en extra ledig dag så här mitt i veckan.
Vi har mycket att stå i dock, men det känns lyx att få en extra dag till bröllopsfix.

Nu behöver jag dock er hjälp igen.
Det är så att jag är inte så förtjust i att dansa och ett bröllop brukar ofta sluta med dans och då får bruden dansa häcken av sig och jag har ingen lust alls med det. Vi funderar nu på vad man kan göra för saker ISTÄLLET.

Snälla, kan ni inte hjälpa mig med lite tips!!!


Svar på Ullis fråga från igår:
Att din mens inte kommer är det pga. din PCO eller drabbar det fler som gjort IVF?
Eller det kanske inte alls har ett samband ens??
KRAM Ullis

Det är nog en blandning skulle jag tro. Det är fler tjejer som har PCO som får en senare mens när de gjort en IVF. Tror att det beror på att man grejat så mycket med olika hormoner i kroppen att den inte riktigt hittar tillbaka sen igen, eftersom den har svårt att göra det i vanliga fall blir det väl inte bättre nu när kroppens egna hormoner stängs av helt i två månader under en IVF. Så jag får nog snällt vänta tills den behagar komma igång igen, hoppas bara att den ska göra det snart nu!


26 maj 2006
2 lediga dagar extra är guld värda när man ska gifta sig om 3 veckor.
Nu har vi iallafall köpt 4st balkonglådor som jag ska driva fram Lobelior i, blåa och vita. De ska vi ställa på scenkanten och jag hoppas innerligt de kommer hinna bli stora och fina tills dess!
Kom igen nu - lite värme tack!!!!

Skruttan skulle egentligen åka till sin bio. mamma över helgen, men det blev inställt även den här gången. Så hon fick snällt hänga med, men det gör hon faktiskt rätt så gärna. Hon tycker det är lite mysigt att få vara med och bestämma lite små detaljer sådär till bröllopet!
Tur det.

När vi hade varit iväg och shoppat i 4h så hyrde vi en film på vägen hem, jag planterade blommorna i balkonglådorna och sen lade vi oss i soffan alla tre och njöt av filmen:
5 barn och 1 sandtroll
Vi skrattade gott åt den filmen kan jag lova!

Tusen tack för alla tips jag fått till bröllopsfesten. Har gjort som Nellie föreslog: lagt ut frågan även ute på Familjeliv och där fick jag också en hel del förslag.
Det är en del som tycker att man absolut inte kan avstå från en dansavslutning på ett bröllop. Medans många håller med mig att det är vårt bröllop och det ska spegla oss och vad vi tycker är roligt. Så vi kommer nog göra så som jag fick som förslag, be värdparet säga till gästerna att nu kommer det vara dans för de som har lust med det. Men brudparet önskar att få gå runt och mingla med sina gäster istället för att dansa!
Och så får jag hoppas att det löser en hel del saker.

Nu ska vi snart åka iväg till Tårthuset och beställa bröllopstårtan, oj så spännande det ska bli.

Mensen behagar inte dyka upp ännu, tycker mig känna liiiite liiiite i magen att det kanske, kanske, kanske är något på gång iallafall.
Så jag hoppas på det! På måndag skulle det ju vara min BIM dag om jag hade ÄL den där helgen som jag trodde jag skulle få mens. Vi får väl se! 


28 maj 2006
Helgen har varit hektisk, det märks att det bara är exakt 3 veckor kvar tills vi stor brud och brudgum!!
Jösses vad tiden går fort.

Ändå bestämde vi oss för att ta en lugn fredag kväll och lördag! Man måste hinna hämta krafter emellan varven också.

I fredags vart det strul igen med prinsessans biologiska mamma, de har inte träffats på en månad, men till slut kom hon iväg iallafall. Men det börjar tära lite på prinsessans psyke att inte känna sig omtyckt och älskad som ett barn bör få göra av sin biologiska mamma.
Tur hon har mig och pappsen - här är hon alltid trygg och älskade till 100%. Det vet hon! Mitt hjärta...

När vi hade lämnat henne var vi båda två så uppslitna av allt som hänt under dagen med mamman så vi var tvungna att försöka hitta varandra igen eftersom vi båda var upprörda och arga. Vi bestämde oss för att gå på grekisk restaurang och coola ner lite!
Så det gjorde vi och det var gott och mycket mysigt. Lugnet infann sig och resten av helgen blev skön!

Lördagen åkte vi till Lager 157 i Ulricehamn, det är en ganska lång bilfärd för oss - men var värt vartenda öre!!
Vi shoppade som galningar, både jag och min sambo. Kom ut med 4 stora påsar och nya kläder. Härligt!!
På kvällen åt vi en mysig romantisk middag (laxpaket) i vårt eget kök, delade på en flaska vitt vin och gick sen in i sovrummet och gav varandra varsin helkropps massage. Underbart skönt!! Var stel i hela kroppen efter alla spänningar som varit.

Söndagen kom och nu var det hög tid att ta tag i bröllopsfixet!
Efter frukost tog vi 6 hinkar och en spade och gick till bilen. Körde till ett grustag som ligger i närheten och smög oss in där under grinden som två små tjuvar!
Jag vet...man får inte göra så!!!
Men det var så lite sand vi behövde...och att köpa sanden i en blomsteraffär skulle ha kostat multum. Så vi smög in, kände oss riktigt så tjuviga som vi var. Hittade en fin sandhög och sambon grävde i hinkarna medans jag bar dem tillbaka till bilen!
Mitt i grävningen hör vi hur en hund börjar skälla som en galning.
-En pittbull, väser sambon! Tänk om de har vakthund!!??
Jag försöker lugna honom och säger att det kan de väl ändå inte ha? Då kommer det två ryttare som var ute och red i grustaget, det var de som mött en hund som fått tokspel. Vi pustar ut och gräver vidare. Till slut är hinkarna fulla och vi packar in oss i bilen och åker snabbt därifrån.

Senare får vi veta att grustaget är nedstängt och används inte längre. *skrattar*
Vilken tur att vi smög!!!

Vad vi ska med sanden till?
Jo, det ska ligga en sträng med sand mitt på borden har jag tänkt mig. Och i sanden ska vi lägga ner snäckor, sjöstjärnor och lite vass - allt för att få havet som stämning.
Fint va!!

Sambon är dock livrädd för att det ska blåsa.
-Det är den dummaste ideén jag nånsin hört, säger han skrattande. Tänk om gästerna för sand i maten!??
Mmm...tänk...men vet ni vad, det ska inte blåsa den dagen, det ska inte regna den dagen så jag behöver inte oroa mig. Eller hur!!?

Resten av dagen går åt till trädgården!
Jösses, den var ju så igenväxt så det var inte klokt. Och eftersom vi kommer ha en del gäster runt bröllopet så vill man ju ha Liiite fint omkring sig. Men nu är det fint och godkännt.
Jag är nöjd och belåten, både med trädgården och helgen!


29 maj 2006
Idag har jag och min värdinna till bröllopet åkt iväg till brudklännings affären och än en gång provat min brudklänning.
Åååå, den är så fin!!
Vi blev tårögda båda två och fick verkligen skärpa till oss, vi har inte tid att stå och grina idag.
Det får vänta 3 veckor till...

Klänningen lades ut, för hon som haft den innan mig måste varit grymt liten och smal. Men det tog en kvart, sen satt den som gjutet och skönt. Provsatt till o med i den för jag ville inte missa det, eftersom halva bröllopet innebär att man sitter vid bordet!

Det var en man som sydde in min klänning och när vi skulle gå därifrån pratade han så mycket och skojade om hur många brudar det var som glömt sina skor där efter provningen. Man fick ju ha på sig rätt BH och rätt Skor så han kunde veta exakt hur klänningen skulle sitta.
Men jag tog mina påsar och gick ut, sen tog vi en lång skön fika på ett mysigt fik i närheten!

När vi är på väg till bilen så kommer jag på det. Var sjutton är skopåsen!!??
Vi åker tillbaka och jag springer in på fiket, för där måste jag ha glömt dem.
Men där var de ju inte...
Tänker att jag kan väl ändå inte ha glömt dem i klänningsbutiken? Vi pratade ju till o med om det innan jag gick.
Men till slut fanns bara det alternativet kvar och jag tittade försiktigt in och frågar om jag möjligtvis glömt skorna.
Ett stort leende bakom disken:
-Jaa, de har jag hängt vid din klänning!!
*skrattar*

Det är visst lite bröllops nerver som börjar komma smygande nu iallafall. Trots att jag känner mig rätt lugn, skenet kan visst bedra!

Idag är jag 2 veckor över tiden, trodde mensen skulle komma nu om jag hade haft ÄL den där helgen som jag misstänkte när jag var runt BIM tider - men icke ett spår efter nån mens.
Blir galen!! Nu får den faktiskt mer än gärna komma. Vill absolut inte ha den på bröllopet!!!


 
30 maj 2006
Det var ju ungefär 3 veckor sen som vi valde att berätta för prinsessan att vi försökte få en bebis. Jag köpte den där fina boken:
ägg + spermie = Bebis
som vi läste och tittade på bilder i.
Det var ju dock inga samlags ställningar. Det stod bara att mannens penis kom in i mamman och lämnade sina spermier där.
Så igårkväll när vi skulle natta Prinsessan så hittade min sambo en teckning på hennes skrivbord.
(8 år gammal är hon, ska väl tilläggas.)
Där ligger det en pappa och en mamma, ovanpå varandra i missionärsställningen. Mamman är naken och har rätt stora bröst som pekar rakt ut med bröstvårtor. Mannen har tröjan på sig men är naken om rumpa och ben. Mamman för sin hand genom mannens huvudhår och så ser man hur hon ha ritat stället där könen sitter. Men inte riktigt kunnat föreställa sig hur det ska se ut tror jag för man ser att de ligger mot varandra - sen har hon gjort ett kryss över stället.
Under deras säng står för övrigt en skattkista med låset nogrannt målat. Så det är ju rätt roliga detaljer i teckningen! *skrattar*
Uppe i högra hörnet ligger det en mycket glad mamma i en säng med benen isär och föder ett barn och mitt emot står en doktor med ett mycket nöjd leende och tar emot barnet.

Så nog har hon kopplat hur en bebis blir till och nog funderas det en hel del där i huvudet på det här!
Jösses!!

Mens status:
Den är ett kapitel för sig. Fortfarande kritvitt i byxorna - dag 47.
Så var det ÄL jag hade den där helgen för 2 veckor sen så har jag ju gått över tiden igen isåfall. Men jag tvivlar på att jag överhuvudtaget har släppt ett ägg alls den här cykeln.
Men jag har lite mensvärk som kommer och går nu. började igårkväll.
Så nåt är på g. (håller tummarna)
Men jag mår illa ibland också, mycket illa...
men jag har för mig att jag gjorde det sist jag hade en sån här lång cykel också.
Får väl se...
ska testa mig imorgon bitti.

Förut när jag satt här på kontoret så ilade det liksom till inne i magen - som en fjäder som kittlade och sög till liksom. Har jag aldrig kännt förut. Då kom faktiskt tanken på att jag kanske var gravid - men nu är den rätt långt borta igen den där tanken.
Tror mer på mens än på graviditet!
Vi får se imorgon, ska inte hålla er mer på sträckbänken än så.


31 maj 2006
 
Så satt vi där i kyrkan igår och gick igenom hela vigselakten från början till slut.
Vi fick börja med att öva att gå genom kyrkgången och han visade hur vi skulle hålla våra händer.
Kändes grymt obekvämt men jag var glad för att jag inte var underst och behövde bära upp hela handen - det får blivande maken göra!!
Det räcker med brudbuketten för min del...

Prinsessan fick gå in först och hon fick öva sig på att gå ganska sakta och sen gick vi efter...kändes konstigt.
Och han berättade hur allt skulle vara och ungefär vad han skulle säga och hur lång tid det kommer ta osv.
Jag ser faktiskt fram emot att få böja knä där framme och vila mig lite mitt i alltihopa!!

Är precis som alla brudar är (förmodar jag) nervös för att jag ska svimma där framme...
men jag sa det till prästen och då gjorde han en deal med prinsessan att om han gjorde ett tecken till henne skulle hon gå o hämta en stol till mig så fick jag sitta under vigselakten. Skulle ju kännas JÄTTEDUMT men det är väl ändå skönt för mig att veta att det iallafall GÅR att göra så. Även om det absolut inte är min dröm att få göra det...hm.
Men jag ska se till att ha ätit något precis innan och så ska min blivande man få ha dextrosol socker i fickan som jag kan få en. Blir nog bra.
VI fick öva på att säga:
Jag ...... tager dig .....
och jag blev sååå fnittrig. Hur ska det bli i kyrkan på bröllopsdagen? Jag kommer väl inte få ur mig ett ord..kommer väl stå där och skratta!!!!
Men det var nog bra att vi fick öva det en gång sådär tror jag, kanske kan jag skärpa till mig mer på bröllopsdagen då!


Sen åkte vi hem ohc jag var så uppspelt och hade tankarna nån helt annanstans så när jag skulle parkera bilen i carporten så kör jag naturligtvis in den i stolpen och river loss hela blinkersen på bilen.
Fråga mig inte hur den kunde lossna, men det gjorde den iallafall!
Och mannen ut ur bilen i rasande fart och försöker kolla om allt går att laga...och jag skäms som en hund. Så klantigt av mig!!!
Det är väl typiskt och jag kan riktigt höra hur jargongen ska gå på min sambos jobb imorgon när hans arbetskamrater får se bilen.
-Kärringar!! bla bla bla
och så ett asgarv.

Åååå, varför är jag så tankspridd ibland!!!

Mens status
Testade negativt imorse igen, på dag 58.
Så gravid är jag verkligen inte!
Nu får ni hålla tummarna stenhårt för att mensen kommer inom en vecka så jag slipper ha den på bröllopsdagen, då blir jag galen!!!!


1 Juni 2006
Solsken på min bröllopsdag!!

Läste precis en väderprognos i aftonbladet hur Juni månad ska se ut när det gäller värme och solsken och kolla här:

De första tio dagarna i juni blir det 1-2 grader under det normala i södra och mellersta Sverige och skurväder.
Den som vill ha en föraning om vad som förhoppningsvis kommer får passa på nu på fredag. Då lovar SMHI en högtrycksrygg över landet och riktigt behagliga temperaturer.

- Från den elfte juni blir det bättre och bättre. Jag vågar inte lova några stabila högtryck, men det kan bli någon bråkdels grad varmare än normalt för den tiden på året.

YIPPIE!!! Låt det vara sant!!


2 Juni 2006
Underkläder

Igår var det dags för mig att med nyvaxade fina ben gå och prova ut underkläder till bröllopsnatten.
Min blivande man har nämnt flera gånger att han såååå gärna vill att jag ska ha strumpebandshållare för det tycker han är så sexigt. Jag har vägrat ha det på mig innan jag gifter mig, för jag har alltid i min fantasi tänkt att jag ska spara det till den natten jag gifter mig. Så han vet ännu inte vad jag kommer ha på mig!
Det blev iallafall ett par tunna vita strumpor som slutar uppe på låret och så en strumpebandshållare som man fäster strumporna i. Ja, ni vet säkert hur sånna ser ut! Tänker INTE visa en bild på det för er, känns alldeles för intimt.
Och så köpte jag ett par trosor som faktiskt är hela över rumpan. Har aldrig gillat string och var inte speciellt sugen på att gå runt i det en hel bröllopsdag heller, så jag köpte ett par som är nästan genomskinliga och så jättefin spets nertill. Blev såååå fint!
Nu ska jag bara bestämma mig för om trosorna ska sitta utanpå strumpebandshållaren eller innanför, det är tydligen lättare att gå på toan om man har trosorna utanpå och man kan ju alltid stoppa in banden när det är dags för själva bröllopsnatten fick jag som tips igår! Tål att tänkas på.

Hade sååå svårt att hitta ett blått strumpeband som man kan ha runt låret.
Det är ju de här sakerna man ska tänka på nu igen:
Något nytt,
Något gammalt,
Något lånat
Något blått
(då har jag väl inte glömt något)
och ett blått sånt band hade varit perfekt, men inte en enda affär i två städer hade blåa strumpeband!!!
Va!?? Måste väl vara massa giftasugna tjejer som frågar om sånt.
Till slut ringde jag snyftande till min kära fästman och sa att jag kan inte hitta något blått!!! Vad ska jag göra?
Han lugnar ner mig och lovar att hjälpa mig.
På kvällen när han kommer hem från jobbet så ger han mig en kyss och sen ger han mig en påse från NK. Och vad finns det i den?
Jo, ett blått strumpeband!
Min ääääääääälskling!!!!!!!
Tur att det är just han jag ska gifta mig med!!!

Kommentera här: